Manouri van Nikos
Alle ingrediënten zijn in onze winkel verkrijgbaar!

Ingrediënten

  • Manourikaasje
  • Millies Extra Vergine Olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes (ongepelde is het lekkerst)
  • 2-3 eetlepels geconfijte Griekse Morellen
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • Peper & zeezout
  • Verse tijm (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Haal het kaasje uit de verpakking, bestrooi het met bloem en druk deze licht aan. Maal wat verse peper en zeezout erover.
  2. Bak de kaas in een koekenpan in wat Millies extra vergine olijfolie op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Let op, de bloem mag niet verbranden!
  3. Haal de kaas uit de pan en leg op een bord.
  4. Strooi 2 eetlepels sesamzaadjes in de pan, bak die ook even kort en blus ze af met een eetlepel balsamicoazijn.
  5. Schep dit mengsel op het kaasje en verdeel de Griekse gekonfijte morellen erover. Wat verse tijm maakt het helemaal af!