Manouri van Nikos
Alle ingrediënten zijn in onze winkel verkrijgbaar!
Ingrediënten
- Manourikaasje
- Millies Extra Vergine Olijfolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes (ongepelde is het lekkerst)
- 2-3 eetlepels geconfijte Griekse Morellen
- 1 eetlepel Balsamicoazijn
- Peper & zeezout
- Verse tijm (optioneel)
Bereidingswijze
- Haal het kaasje uit de verpakking, bestrooi het met bloem en druk deze licht aan. Maal wat verse peper en zeezout erover.
- Bak de kaas in een koekenpan in wat Millies extra vergine olijfolie op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Let op, de bloem mag niet verbranden!
- Haal de kaas uit de pan en leg op een bord.
- Strooi 2 eetlepels sesamzaadjes in de pan, bak die ook even kort en blus ze af met een eetlepel balsamicoazijn.
- Schep dit mengsel op het kaasje en verdeel de Griekse gekonfijte morellen erover. Wat verse tijm maakt het helemaal af!