Pompoenburgers
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram geraspte pompoen
- 1 geraspte kleine ui
- Een halve prei in dunne ringetjes
- Een halve fijngesneden Spaanse peper
- 3 eieren
- 1 kopje paneermeel of havermoutvlokken
- Een half kopje zelfrijzend bakmeel of speltmeel met een theelepel bakpoeder
- 100 gram verkruimelde traditionele feta kaas*
- 2 afgestreken theelepels zeezout*
- 1 afgestreken theelepel zwarte peper
- Millies Olijfolie*
*Bij ons in de winkel te koop.
Bereidingswijze
- Roer alle ingrediënten door elkaar en zet een koekenpan met een bodempje olijfolie op middelhoog vuur.
- Schep dan met een lepel hoopjes beslag in de pan en druk ze een beetje plat zonder dat ze elkaar raken. Zet het vuur niet te hoog zodat ze garen zonder gelijk te verbranden.
- Keer ze na ongeveer twee minuten om met een spatel en als ze aan beide kanten goud bruin zijn gebakken en een beetje stevig aanvoelen zijn ze klaar.
- Schep ze uit de pan en leg ze op een laagje keukenpapier. Let er op dat er genoeg olie in de pan zit en herhaal dit tot alle beslag op is.
- Je kunt ze ook afbakken in de oven op 160 graden. Leg ze dan op en met bakpapier bedekte bakplaat of rooster. De baktijd hangt af van de dikte en zal gemiddeld 30 minuten zijn.
Serveer deze burgertjes met Millies’ tzatziki*
In de herfst zijn de burgertjes ook kant en klaar bij ons te koop. Lekker en makkelijk!