Preitaart met feta en verse kruiden
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram prei
- 1 bosje lente ui
- 3 eieren
- 200 ml. slagroom
- 100 gram traditionele Griekse Feta *
- Bladerdeeg
- Olijfolie
- Zwarte peper en zeezout
- Bakvorm rond 26 cm of vierkant
Bereidingswijze
- Snijd de prei en lente ui in ringetjes en was ze in ruim water.
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Verhit 3 eetlepels Millies olijfolie* in een pan en fruit de prei en lente ui tot ze zacht zijn.
- Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie en bekleed hem met het deeg. Plak de naadjes iets over elkaar heen.
- Strooi een dun laagje paneermeel over de bodem of kruimel een beschuitje.
- Roer de eieren door de room en meng met de gebakken groenten, snuf peper en zout. Kruimel de feta en schep de helft erdoor.
- Verdeel alles gelijkmatig over de vorm en strooi de rest van de feta erover.
- Schuif de taart onder het midden in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Controleer na 40 minuten door erop te duwen, als er geen vocht uit komt is hij klaar.
Tip: extra lekker met verse dille erdoor en erover gestrooid.
*Bij ons of een van onze verkooppunten te koop.