Griekse pastasalade met gegrilde asperges

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram verse asperges
  • Een half zakje kritharaki (Griekse pasta)
  • 100 gr verse pesto van basilicum en rucola
  • Een half bakje snoeptomaatjes in kwarten gesneden
  • Twee lente-uitjes in ringetjes
  • 75 gram salami, ham of kip (gerookte zalm is ook heel lekker) in stukjes
  • Zwarte peper en zeezout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de de pasta beetgaar en spoel koud in een vergiet.
  2. Blancheer de geschilde asperges 3 min in kokend water met zout en een schepje suiker.
  3. Snijd de asperges in de lengte doormidden en gril ze om en om in een hete grillpan tot er donkere streepjes op staan (keer ze niet te snel). Als je geen grillpan hebt kun je ze in schuine plakjes snijden en kort op hoog vuur in
    een scheutje olijfolie roerbakken.
  4. Bak de plakjes in kleine porties anders word het te nat en gaan ze koken ipv bakken.
  5. Schep nu alle ingredienten met de pesto voorzichtig door elkaar en maak op smaak met zwarte peper en zout.

Deze salade kan koud en warm gegeten worden.