Wij vinden het belangrijk dat ons assortiment niet overal te vinden is, zodat je echt iets bijzonders hebt!

Onze Griekse kazen:

  • Drie soorten traditionele Griekse feta van schapen- en geitenmelk
  • Manouri een witte zachte romige milde kaas ( schaap/geit) gemaakt van de wei die vrijkomt bij de bereiding van feta. Koud, gebakken (zie recept) of gegrild heerlijk!
  • Kefalotyri een harde lichtgele kaas  lijkt op Gruyere zoutig en pittig van smaak. Heerlijk om over (pasta) gerechten te raspen, voor saganaki of bij de borrel.
  • Halloumi  een stevige witte grill kaas uit Cyprus van gepasteuriseerde schapenmelk geschikt voor de BBQ, grillpan of koekenpan.
  • Kasseri biologisch word al meer dan een eeuw geproduceerd door het bedrijf Proikas in Sochos Thessaloniki. Zonder toevoegingen of conserveermiddelen, Maandenlange rijping met biologische schapen en geitenmelk leveren een rijke uitgesproken smaak met een licht zoetje.
  • Kefalograviera harde kaas met een pittige nootachtige smaak van schaap en geit (gepasteuriseerd)
  • Pecorino harde Schapenkaas met een ziltige pittige smaak. Heerlijk om over gerechten te raspen of op een kaasplank.
  • Nederlandse JERSEYkaas duurzaam, zeer smaakvol en  afkomstig van het Jersey koeienras. met een kleine voetafdruk, 100%vegetarisch, lactosevrij en gemaakt van weidemelk! verkrijgbaar in drie verschillende smaken: mild en romig, pikant en heerlijk oud.