Adonis’ kritharaki met kip

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 zakje Millies kritharaki*
  • 600 gram kippendijen in reepjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblaadje*
  • 1 kaneelstokje*
  • 2 kruidnagels*
  • ½ theelepel piment*
  • Peper/zout
  • Glas (Griekse) witte wijn*
  • Scheut wijnazijn*
  • Millies extra vergine olijfolie*
  • Pakje kyknos gezeefde tomaten*

Bereidingswijze

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak vervolgens de ui glazig en voeg de kipreepjes toe. Schep deze af en toe om. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe en laat dit even bakken. Blus dit af met de witte wijn en voeg de tomaten en de azijn toe, laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Kook ondertussen de kritharaki in ruim water met zeezout beetgaar. Giet deze af en roer deze door de kip. Verwarm dit enkele minuten samen op laag vuur, tot de smaken goed vermengd zijn.
  3. Bestrooi rijkelijk met geraspte Kefalotyri kaas en schenk er wat olijfolie overheen.

Heerlijk met gesmoorde verse spinazie; 500 gram verse spinazie roerbak je zachtjes met een scheutje water tot de spinazie gaar is, dan mengen met het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.