Pikralida
Ook wel Agria Chorta (wilde groenten) genoemd.

Wij kennen ze als paardenbloemen en vanaf de lente duiken ze overal in onze natuur op. Juist de jonge verse blaadjes zijn het lekkerst! Het is hartstikke leuk om net als de omaatjes in Griekenland met een tasje en een mesje de natuur in te gaan om je eigen eten te verzamelen. Kies plekken uit die niet als hondenuitlaatplaats gebruikt worden! Omdat deze blaadjes erg slinken kun je gerust aardig wat meenemen.

De blaadjes twee keer goed wassen in ruim water om alle zand te verwijderen. Dan in een ruime pan met water aan de kook brengen en na een paar minuten afgieten.
Dit proces nog een keer herhalen om de bitterheid te verminderen. Als de blaadjes voor de tweede keer gekookt hebben , gieten we alles goed af .
Neem een groot diep bord of schaal en meng hierin de groente met een flinke scheut Millies premium extra vergine olijfolie. Knijp er royaal citroensap over en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet deze schaal op tafel bij de andere gerechten zodat iedereen er goed bij kan. Lauwarm is het lekkerst! Het gezelligste is dat iedereen gezamenlijk een vorkje meepikt en dip het vocht op met brood, zoals volgens de Griekse traditie gebruikelijk is.

Kali orexi!