Feta in een sesamkorst met honing
Alle ingredienten zijn in onze winkel verkrijgbaar!
Ingrediënten
- 150-200 gram feta naar keuze (wij hebben verschillende soorten in ons assortiment van mild zacht tot pittig en stevig)
- 1 ei – losgeklopt
- handje sesam (liefst ongepeld) in een diep bord
- Zwarte peper
- Griekse honing (tijm of naaldbossen heeft onze voorkeur)
- Millies Extra Vergine Olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de feta uit de verpakking en snijd hem schuin doormidden en bestrooi deze met bloem.
- Druk de bloem goed aan en haal de stukken een voor een aan alle kanten door het losgeklopte ei.
- Dip ze vervolgens in het bord met sesam en zorg dat ze goed bedekt zijn. Strooi er nu een beetje zwarte peper op.
- Verwarm een bodem olijfolie in de koekenpan op halfhoog vuur en bak de feta aan beide zijden goudbruin. Draai ze voorzichtig, niet te snel en te vaak zodat ze niet kapot gaan.
- Leg de gebakken feta op en bord en verdeel de honing er meteen over zodat deze door de warmte goed overheen loopt en wacht niet te lang met eten!